Türkiye’de turizm alanında Blokzincir (Blockchain) teknolojisi’nin kullanımını ele alan ilk doktora tezi’ni yayınlayan Arş. Gör. Dr. Seda KARAGÖZ ZEREN, Avrupa Bilimsel İş Birliği Projesi’nde (EUSCP) görev almak üzere araştırmacı olarak seçildi

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Turizm ve Otel İşletmeciliği Ana Bilim dalında görev yapan Arş. Gör. Dr. Seda KARAGÖZ ZEREN, Türkiye’de ilk olarak turizm alanında Blokzincir teknolojisinin kullanımını konu alan “Finansal Ödemeler Sisteminde Blok Zincir Uygulamaları: Turizm Sektöründe Akıllı Kontratlar Dizaynı” başlıklı doktora tezini yayınlamıştır. Arş. Gör. Dr. Seda KARAGÖZ ZEREN’in yayınlamış olduğu doktora tezinin danışmanlığı’nı İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Engin DEMİREL yürütmüş ve tez izleme komitesinde İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kıymet ÇALIYURT, Ekonometri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. M. Kenan TERZİOĞLU, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sibel YILMAZ TÜRKMEN ile Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan DEMİREL’i yer almıştır.

Blokzincir, verilerin dağıtık bir ağ yapıda uçtan-uca (peer-to-peer) şifreleme metotları kullanılarak mutabakat işlemlerinin sağlandığı kayıt defteri (ledger) teknolojisidir. Bu teknoloji ile birlikte verilerin güvenilirliği garanti altına alınarak suiistimallerin oluşması engellenmektedir.

Arş. Gör. Dr. Seda KARAGÖZ ZEREN’in yayınlamış olduğu doktora tezi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı 3. Turizm Şurası komisyon üyesi ve 1985-2005 yılları arasında dünyada turizm alanında en çok yayın yapan 4. Bilim adamı seçilen Prof. Dr. Muzaffer UYSAL tarafından da ilgi ile takip edilmiş ve övgüleri toplamıştır.

Ayrıca doktora tezinin yayınlanmasının ardından Arş. Gör. Dr. Seda KARAGÖZ ZEREN, Avrupa Bilimsel İş Birliği Projesi’nde (EUSCP) araştırmacı olarak görev almak üzere seçilmiştir. Avrupa Bilimsel İş Birliği Projesi’nin (EUSCP) “Evaluation of Digital Transformation in Organizations” programında araştırmacı olarak görev alacak Arş. Gör. Dr. Seda KARAGÖZ ZEREN, proje kapsamında işletmelerde dijital dönüşüm süreçlerinin etkilerinin incelenmesi adına çalışmalar yürütmektedir. Disiplinlerarası ve dijital konuları ele alan çalışmaların Covid-19 pandemi dönemi ile birlikte artan öneme sahip olduğunu vurgulayan Arş. Gör. Dr. Seda KARAGÖZ ZEREN, veri güvenliğinin sağlanması amacıyla teknolojik yeniliklerin kullanımının proaktif önlemler arasında yer aldığını ifade etmiştir. 





Resim Resim
Resim Resim
Bu içerik 03.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 1252 kez okundu.