Tarihçe

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3837 Sayılı Kanun ile 1992 yılında Trakya Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında Kamu Yönetimi ve İşletme Bölümleri ile lisans eğitimine başlayan fakültede halen İşletme, Kamu Yönetimi ve İktisat ve Uluslararası İlişkiler Bölümlerinde örgün öğretim, İşletme ve Kamu Yönetimi ve İktisat Bölümlerinde ise II. öğretimde de eğitim verilmektedir. 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Uluslararası İlişkiler Bölümü II.öğretim, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri ve Maliye Bölümleri I. ve II. öğretim lisans öğrenimine açılmıştır.  Ayrıca Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde İşletme, Kamu Yönetimi, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri ve Maliye Anabilim Dalı Başkanlıkları yüksek lisans düzeyinde eğitim öğretime açık bulunmaktadır.

İşletme Bölümü 2019 Güz dönemi itibari ile Muhasebe ve Finansman Doktora Programı, Yönetim ve Organizasyon Doktora Programı, Muhasebe ve Denetim Tezli Yüksek Lisans Programı, Yönetim ve Organizasyon Tezli Yüksek Lisans Programı, Muhasebe ve Denetim Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programı, Yönetim ve Organizasyon Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programlarını yürütmektedir.
Bu içerik 27.07.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1038 kez okundu.